hypotheekrente ontwikkeling: Hypotheek-verstrekkers verlagen rente

23 januari 2009

Verschillende aanbieders van hypotheken hebben deze week hun rentetarieven verlaagd. SNS Bank schroefde de variabele rente woensdag met een half procentpunt naar beneden tot 4,3 procent.

Woonfonds Hypotheken, onderdeel van de verzekeraar Achmea, verlaagde de variabele rente dinsdag al met 0,5 procent. Bij deze aanbieder bedraagt het tarief op basis van de zogenoemde Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 4,7 procent.

Zowel bij SNS Bank als bij Obvion, een samenwerkingsverband van Rabobank en pensioenfonds ABP, zijn ook de rentes op enkele hypotheken met een vaste looptijd verlaagd. Volgens SNS Bank hebben de verlagingen te maken met de “ontwikkelingen op de geld en kapitaalmarkt”.

Vorige week woensdag verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) de rente met 0,5 procent naar 2 procent. De Consumentenbond klaagde er eerder over dat banken en verzekeraars de lagere tarieven te weinig doorberekenen naar hun klanten.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.