Hypotheekrente stijgt maar verder

16 juli 2008

De opmars van de hypotheekrente in Nederland zwakt nog altijd niet af. De gemiddelde rente op een vijfjarige spaarhypotheek bedraagt inmiddels 5,96%. Dat blijkt uit het wekelijkse rente-overzicht van Moneyview.

Opmerkelijk is vooral dat de renteverschillen tussen een vijfjarige hypotheek en een tienjarige minimaal zijn. Bij veel aanbieders is de rente op de langer lopende hypotheek tegenwoordig zelfs lager, in tegenstelling tot wat je normaliter mag verwachten. Dat komt doordat de rente voor kortere periodes sneller is gestegen dan die voor de langere termijn.

Dat plaatst vooral woningbezitters die kort financieren, dat wil zeggen een hypotheeklening met een korte looptijd hebben, voor een dilemma. Zeker als ze een lening met een variabele hypotheekrente hebben. De verleiding is groot om dan over te sluiten naar een langere renteperiode tegen een lagere rente. Dat biedt gemoedsrust, zeker als in de toekomst de rente nog verder oploopt. Experts wijzen er echter op niet te snel over te sluiten. Over een langere periode gemeten zijn mensen met een variabele hypotheekrente nog steeds goedkoper uit dan zij die de rente jarenlang vastzetten. Zij moeten dan echter wel in staat zijn om het risico van snel stijgende maandlasten te kunnen dragen in afwachting van betere tijden

Bron: Overgeld 16 juli

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.