Ontwikkeling hypotheekrente week 3

17 januari 2008

Denkend aan Holland zie ik de hypotheekrente, traag door oneindig ruitjespapier gaan. Waren de voorspellingen afgelopen jaar niet van de lucht, dat de rente vanwege zijn nog altijd historisch lage stand binnen afzienbare tijd zou kunnen gaan stijgen, de realiteit is een sereen stabiele hypotheekrente, zeker waar het een aflossingsvrije hypotheek betreft.

Uitzondering op het stabiele klimaat is de afgelopen zomer gelanceerde VoordeelPlushypotheek van de Postbank, die er krap een half jaar over gedaan heeft om naar de eerste plaats van het overzicht te sluipen. Voor een aflossingsvrije NHG-hypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar wordt nu gemiddeld 5,00% rente in rekening gebracht. Het nieuws van de dalende huizenprijzen heeft vooralsnog niet voor extra roering gezorgd, evenals de kredietcrisis in de VS en onheilspellende berichten over de huizenmarkten elders in Europa.

Voor huizenbezitters betekent een verschil van een tiende procent al snel honderden euro’s meer rente per jaar.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.