Ontwikkeling hypotheekrente week 36 (hypotheekrente daalt weer)

4 september 2008

Het zijn opmerkelijke tijden: de kortlopende rente is momenteel duur, waardoor de spaarrente hoog ligt. De langlopende rente is goedkoop, waardoor de hypotheekrente laag ligt. De hypotheekrentestijging lijkt voorlopig dan ook even van de baan. Dat is goed nieuws voor mensen die in het verleden tegen een ultralage rente een hypotheek afsloten, en binnenkort moeten verlengen.

Bij een aflossingsvrije hypotheek is er vooraf geen datum overeengekomen waarop de hypotheeklening volledig terugbetaald moet zijn. Doorgaans wordt er niet maandelijks op de lening afgelost. In plaats daarvan wordt er vaak afgelost bij de verkoop van het onderpand. De maandelijkse lasten blijven gelijk, zolang de rente dat ook blijft.

In de praktijk is het niet aan te raden een 100% aflossingsvrije hypotheek te nemen. Veel mensen kiezen ervoor in ieder geval een klein deel af te lossen door middel van een hybride spaar- of beleggingshypotheek.

Omdat er niets wordt afgelost levert de aflossingsvrije hypotheek geen bescherming tegen renteverhogingen, bij een stijging van de rente kunnen de maandlasten sterk toenemen.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.