Ontwikkeling hypotheekrente week 37

14 september 2007

Net als bij spaar- en beleggingshypotheken zet de rentedaling voor aflossingvrije hypotheken door. De rente daalt weliswaar heel licht, maar na maanden van stijging is een gemiddelde hypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar én NHG weer voor een tarief onder de 5% te krijgen.

Zes weken geleden was het gemiddelde nog 5,09%. Dit daalde naar 5,01% drie weken geleden.

Begin dit jaar bedroeg de gemiddelde rente voor een aflossingsvrije hypotheek echter nog 4,5%. Vooral in april, mei en juni heeft de rente een forse sprong gemaakt. Voor huizenbezitters betekent een verschil van een tiende procent al snel honderden euro’s meer rente per jaar.

De laagste hypotheekrente voor een aflossingsvrijehypotheek met vijf jaar vaste rente en NHG is nu te vinden bij de MoneYou Compleet+ Hypotheek met 4,45 %, voor de tweede achtereenvolgende keer verlaagde deze instelling de rente met 0,1%. SNS Bank, die drie weken geleden nog de tweede plaats in ons overzicht bezette, heeft haar rente juist met 0,05% verhoogd, waardoor de Budget Hypotheek nu onderaan de top tien bungelt.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.