Ontwikkeling hypotheekrente week 38

19 september 2008

Hypotheekaanbieders als ING, SNS en Postbank hebben de afgelopen maand hun rentetarieven als gevolg van de recente ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt verlaagd. De tarieven gingen omlaag, omdat er op de kapitaalmarkt minder vraag naar geld is. Ondertussen zijn de hypotheken voor ‘mensen met een vlekje,’ niet meer beschikbaar.

Je kon erop wachten. ELQ, de laatst overgebleven geldverstrekker voor ‘bijzondere hypotheken’ (hypotheken voor mensen met BKR-coderingen of onregelmatige inkomens) stopt ermee. ELQ is een dochter van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. Wat er met de hypotheekverstrekker gaat gebeuren, is niet duidelijk. ELQ zegt hard op zoek te zijn naar een oplossing voor de ontstane situatie.

Dit zal een behoorlijke knauw zijn voor al die clubs die via internet aanprijzen ‘BKR-hypotheken’ te kunnen verzorgen. Inmiddels was ELQ nog de enige partij waarbij deze aanvragen een kans maakten. Sparck was er al eerder mee gestopt, net als GMAC Hypotheken. De paar reguliere hypotheekbanken die speciale producten hadden voor deze doelgroepen (Hypotrust Coulance bijvoorbeeld) trokken die ook al terug.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.