Ontwikkeling hypotheekrente week 38

24 september 2007

Net als bij aflossingsvrije- en spaarhypotheken zet de rentedaling voor beleggingshypotheken door. De rente daalt weliswaar heel licht, maar na maanden van stijging zakt de gemiddelde hypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar én NHG alweer bijna onder het tarief van 5%.


Zes weken geleden was het gemiddelde nog 5,14%. Dit daalde naar 5,10% drie weken geleden.

Begin dit jaar bedroeg de gemiddelde rente voor een beleggingshypotheek echter nog 4,6%. Tussen maart en juli was er een flinke rentestijging. Voor huizenbezitters betekent een verschil van een tiende procent al snel honderden euro’s meer rente per jaar.

De laagste hypotheekrente voor een beleggingshypotheek met vijf jaar vaste rente en NHG is al sinds half mei te vinden bij de MoneYou Compleet+ Hypotheek met 4,45 %. Bij het vorige overzicht was dat 4,55%. De SNS Bank, die drie weken geleden nog de tweede plaats in ons overzicht bezette, heeft haar rente juist met 0,05% verhoogd, waardoor de Budget Hypotheek nu op plaats zeven staat.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.