Ontwikkeling hypotheekrente week 41

11 oktober 2007

Na twee maanden van lichte daling, stijgt de hypotheekrente nu weer. Een beleggingshypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar én NHG is nu gemiddeld verkrijgbaar voor 5,11%.

Dat is een forse stijging ten opzichte van de vorige vergelijking van beleggingshypotheken, toen de gemiddelde rente nog 5,03% bedroeg. Een stijging van een tiende procent betekent voor huizenbezitters al snel veel duurdere maandlasten.

Begin dit jaar bedroeg de gemiddelde rente voor een beleggingshypotheek echter nog 4,6%. Tussen maart en juli was er een flinke rentestijging, die nu dus lijkt door te zetten.

De laagste hypotheekrente voor een beleggingshypotheek met vijf jaar vaste rente en NHG was sinds half mei te vinden bij de MoneYou Compleet+ Hypotheek met 4,45 %, maar MoneYou heeft haar rente stevig verhoogd: die bedraagt nu 4,6%. Financium is nu de voodeligste, met 4,55%.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.