Ontwikkeling hypotheekrente week 45

12 november 2007

Na twee maanden van lichte daling, en een korte periode van stijging eind september en begin oktober, daalt de hypotheekrente nu weer voorzichtig. Een beleggingshypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar én NHG is nu gemiddeld verkrijgbaar voor 5,16%.

Begin dit jaar bedroeg de gemiddelde rente voor een beleggingshypotheek 4,6%. Tussen maart en juli was er een flinke rentestijging, gevolgd door een kentering in de zomermaanden. Een stijging van een tiende procent betekent voor huizenbezitters al snel veel duurdere maandlasten, en we kijken dan ook weemoedig terug naar het rentetarief van begin januari 2007.

De laagste hypotheekrente voor een beleggingshypotheek met vijf jaar vaste rente en NHG was sinds half mei te vinden bij de MoneYou Compleet+ Hypotheek met 4,45 %, maar MoneYou heeft haar rente sindsdien verhoogd tot 4,7%. Axa is nu de voordeligste, met 4,6%.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.