Ontwikkeling hypotheekrente week 49

5 december 2007

De rentegrafiek blijft naar beneden afbuigen. De gemiddelde rente voor een aflossingsvrije hypotheek voor 5 jaar vast met nationale hypotheek garantie bedraagt momenteel alweer minder dan 5%, namelijk 4,91%.


Aflossingsvrije hypotheken hebben over het algemeen lage lasten, maar zijn erg gevoelig voor renteschommelingen. Voor iedereen die de recordlagerente van januari en maart (4,5%) gemist heeft maar wel nog een aflossingsvrije hypotheek wil afsluiten, ziet het er echter naar uit dat ze niet teveel hoeven treuren.

Na het relatieve succes van de Postbank Voordeelhypotheek introduceerde de Postbank eind augustus de VoordeelPlus Hypotheek. De VoordeelPlus Hypotheek, sinds deze week lijstaanvoerder bij de voordeligste aflossingsvrije hypotheken, bestaat uit een aflossingsvrije lening in combinatie met een rentevoordeelpakket. Het tarief voor tien jaar rentevast is bij de VoordeelPlus Hypotheek 4,9% (t/m 75% executiewaarde). Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de extraatjes zoals het scherpe tarief is het storten van je salaris op een betaalrekening van de Postbank, een ander is het afsluiten van een aanvullende verzekering tegen inkomstenderving als gevolg van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Deze woonlastenbeschermer moet je ook bij de Postbank afsluiten. Het staat klanten van de Postbank vrij om niet aan een van deze twee voorwaarden te voldoen, maar dan krijgen ze een minder scherpe rente.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.