Ontwikkeling hypotheekrente week 5

30 januari 2008

De rente voor spaarhypotheken is bezig met een scherpe daling. In drie weken tijd zijn we terug op het niveau van april 2007. De gemiddelde rente voor spaarhypotheken, vijf jaar vast, met Nationale Hypotheek Garantie, ligt deze week op 4,99%.

Krap twee jaar geleden introduceerde SNS bank de budgethypotheek: een kale hypotheek waarbij de lener in ruil voor afzien van allerlei irrelevante extraatjes een extra lage rente tegemoet kan zien. Sinds enkele weken voert de spaarvariant van SNS’ het lijstje laagste rente’s bij spaarhypotheken aan.

Een van de extraatjes waarvan veelvuldig wordt afgezien is het afkopen van de boete om boetevrij te kunnen verhuizen. dit betekent in de praktijk een lagere rente. Mocht u bepalen toch te verhuizen tijdens de looptijd van de hypotheek, dan betaalt u een aflossingsboete.

Tussen week 51 en week 2 schoot de rente hierop nog 0,2% omhoog, na week 2 is die inmiddel 0,4% gedaald.

Een woordvoerster van SNS geeft aan dat de bank zijn tarieven bepaalt na aanleiding van het marktgemiddelde, en dat het zeker geen stunttarieven betreft.

De budgethypotheek, die in 2006 uit de koker van SNS werd getoverd, heeft inmiddels behalve een Europese onderscheiding voor toegankelijkheid en innovatie, ook veel navolging gekregen, zo blijkt uit ons overzicht. Hierbij moet worden aangetekent dat u er goed aan doet niet bij elke hypotheek met het stickertje ‘budget’ erop direct aan te nemen dat het om eenzelfde constructie gaat als in dit geval de SNS budgethypotheek.

SNS geeft aan dat ze over belangstelling voor het product niet te klagen heeft. Plannen voor een opvolger zijn er dan ook nog niet.

Bron: Overgeld

Gepost in Hypotheekrente |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.