AFM vermoedt grove overtredingen tussenpersonen

14 augustus 2007

AMSTERDAM - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) denkt dat 5 tot 15 procent van de Nederlandse financieel adviseurs zich schuldig maakt aan ernstige overtredingen. Dat blijkt uit een ruwe inventarisatie van de toezichthouder.

De AFM gaat uit van eigen ervaringen, schattingen en steekproeven bij de vergunningaanvragen van 11.000 adviseurs eerder dit jaar, aldus een woordvoerder van AFM dinsdag. Ook kreeg de toezichthouder ruim 600 signalen van banken en verzekeringsmaatschappijen. Die hebben een meldingsplicht als ze in aanraking komen met adviseurs die geen vergunning hebben.

De overtredingen variëren van ontbrekende papieren, slecht financieel advies tot het verkeerd omgaan met voorschriften en cijfers. De Consumentenbond vindt dat de AFM de namen van de betreffende adviseurs openbaar moet maken om te voorkomen dat mensen de dupe worden van verkeerde financiële adviezen. ,,Consumenten hebben het recht te weten om welke dienstverleners het hier gaat”, zei een woordvoerder van de belangenorganisatie.

Bron: Dagblad de Limburger

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.