Bieden op een huis dat niet te koop staat

25 februari 2008

Bieden op een huis dat niet te koop staat. Met dat nieuwtje denkt ING Bank de vastzittende huizenmarkt in ons land „net dat zetje te geven om de zaak een beetje op gang te krijgen”.

Nadat is vastgesteld wat het ’droomhuis’ in kwestie waard is én of de potentiële kopers dat geld op tafel kunnen leggen, wordt de huidige eigenaar schriftelijk op de hoogte gesteld van de belangstelling voor zijn huis. Die kan vervolgens aangeven of er eventueel over een verkoop kan worden onderhandeld.

Volgens Wim Flikweert van ING Bank is de nieuwe dienst – die de bank vanaf vandaag samen met makelaar iBlue aanbiedt – voor zowel koper als verkoper interessant. „Je hoort wel eens van die verhalen van mensen die zich afvragen ’goh, wat zou mijn huis nou eigenlijk waard zijn?’ En aan de andere kant zijn er mensen die bijvoorbeeld per se in een bepaalde straat willen wonen. Op deze manier proberen wij die twee bij elkaar te brengen.” Als neveneffect hopen de twee partners de doorstroming op de huizenmarkt te bevorderen.

Vereniging Eigen Huis laat in een reactie weten dat het initiatief – dat in Amerika al langer bekend is – met name in de randstad „best zou kunnen werken”. Juist omdat het in Nederland ongebruikelijk is, zijn de reacties volgens een zegsman „zeer onvoorspelbaar. Veel hangt waarschijnlijk af van de toon van het briefje”.

Flikweert verwacht dat met name eigenaren van specifieke huizen, bijvoorbeeld op de hoek gelegen of vlakbij een school, kunnen profiteren.

Bron: Overgeld

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.