Buitenlandse hypotheken via De Hypotheker

18 april 2008

De Hypotheker is een marktplaats gestart, genaamd HQ, waardoor het voor buitenlandse geldverstrekkers makkelijker is geworden om hypotheken in Nederland aan te bieden. Dat maakte het hypotheekadviesbureau woensdag bekend. Ondertussen stijgt de hypotheekrente richting de 5%, het niveau van voor de kortstondige prijsdip van januari/februari.

Elke week kiest De Hypotheker tussen de aangesloten banken degene die de goedkoopste rente aanbiedt. Deze bank mag dan onder het huismerk van De Hypotheker hypotheken aanbieden.

Voorheen was Fortis de leverancier van het huismerk van De Hypotheker. „Deze bank ging echter niet altijd mee met de renteverlagingen en wij willen meer ruimte hebben om een lager tarief aan klanten te kunnen bieden”, legt een woordvoerder van De Hypotheker uit. Hij benadrukt dat het niet het doel van De Hypotheker is om een prijzenoorlog te ontketenen.

Eerder deze week trad de eerste bank toe tot deze marktplaats. Het gaat om de Franse bank BNP Paribas via de Nederlandse dochter UCB. De Hypotheker laat weten dat binnenkort ook een grote Nederlandse hypotheekverstrekker zich al aansluiten bij het netwerk.

De traditioneel magere maanden januari en februari liggen weer achter ons. Toeval of niet, ook de hypotheekrente gaat omhoog, de waarschuwingen van het IMF ten spijt.

Bron: Overgeld

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.