EC onderzoekt krediet beoordelaars na beursval

16 augustus 2007

De hypotheekcrisis woedt voort. De Europese Commissie gaat de rol van kredietbeoordelaars onderzoeken. In de VS heeft het Congres om een soortgelijk onderzoek gevraagd.

Traag
De Europees Commissaris voor Interne Markt Charlie McCreevy gaat een onderzoek instellen naar de rol van kredietbeoordelaars. De commissaris meent dat de bureaus mogelijk te traag hebben gereageerd op de recente koersdalingen ten gevolge van de hypotheekcrisis.

Waarschuwing
Banken waarschuwden vorig jaar al voor een dergelijke beursval, maar instellingen die advies geven over de kredietwaardigheid van investeringen zoals S&P en Moody’s stelden zich pas in het voorjaar van dit jaar terughoudend op tegenover deze sector, meldde de Financial Times vandaag.

Maatregelen
‘Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek zullen we bekijken wat voor maatregelen we moeten nemen’, stelde de woordvoerster tegenover persbureau ANP. Zij zei echter geen conclusies hierover te verwachten vóór volgend jaar. In de VS heeft het Congres gevraagd om een soortgelijk onderzoek.

Bron: Rtlz.nl

Gepost in Hypotheek crisis, Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.