Grote hypotheekbank VS stopt kredietverlening

17 augustus 2007

De grote Amerikaanse hypotheekbank First Magnus verstrekt geen nieuwe kredieten meer. Het bedrijf kan zijn hypotheekleningen niet meer doorverkopen aan investeerders op de financiële markten.

Dat maakte First Magnus op zijn website bekend.

First Magnus is een van de grootste, niet-beursgenoteerde hypotheekverstrekkers in de Verenigde Staten. De onderneming verstrekte in de eerste helft van dit jaar meer dan 17 miljard dollar aan hypotheken.

Stilgelegd
Volgens First Magnus zijn de activiteiten reeds op woensdag stilgelegd. “We hebben alle mogelijkheden bekeken, maar geen realistisch alternatief voor deze beslissing gevonden”, aldus een verklaring.

De Amerikaanse hypotheekmarkt is in grote moeilijkheden geraakt omdat steeds meer hypotheekbezitters met weinig onderpand niet langer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. Dat komt omdat de rente in de VS is opgelopen terwijl de huizenmarkt is afgekoeld.

Tientallen hypotheekbanken in de VS zijn al failliet gegaan.

Bron: Nu.nl

Gepost in Hypotheek crisis, Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.