Halal-hypotheek zeer geliefd

2 december 2007

De meerderheid van de Marokkaanse jongeren geeft de voorkeur aan een halal-hypotheek boven een ‘gewone’ hypotheek.


Volgens de islam is het niet toegestaan om rente te ontvangen en te betalen. Deze richtlijn vormt voor allochtonen in West-Europa een belangrijke belemmering voor bijvoorbeeld het kopen van een huis.

In Groot-Brittannië is hiervoor een oplossing gevonden door de ontwikkeling van een halal-hypotheek. Bij een dergelijke hypotheek wordt namelijk geen rente betaald. In Nederland bestaan deze hypotheekconstructies nog niet. Verbazingwekkend, aangezien 54% van de Marokkaanse jongeren aangeeft het kopen van een huis alleen te overwegen als zij het kunnen financieren met een halal-hypotheek, zo blijkt uit recent onderzoek van bureau Motivaction in samenwerking met Marokko Media.

Daarnaast zegt 85% van de Marokkaanse jongeren dat ze bij een keuze tussen een gewone hypotheek en een halal-hypotheek zouden kiezen voor de halal-hypotheek.

De meest Marokkaanse jongeren hebben momenteel hun betaalrekening bij de ABN Amro (33%), de Postbank (30%) of de Rabobank (24%). Geen van deze banken diedt een halal hypotheek aan. Zakelijk lijkt deze hypotheek dan ook niet interessant.

Opvallend is dat 10% van de jongeren een verzekering heeft lopen bij de Marokkaanse bank Banque Populaire du Maroc. Het betreft hier veelal een overlijdensverzekering.

Bron: Overgeld

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.