Huizenkoper heeft liever goede service dan lage prijs

20 augustus 2007

Huizenkopers kiezen het liefst de hypotheekaanbieder die de beste service biedt. Er zijn maar weinig mensen die uitsluitend op de prijs uitgaan. Dat blijkt uit een onderzoek van Intomart in opdracht van Fortis.

Voor ruim 25% van de ondervraagden speelt dienstbeleving een sterke rol, minder dan 20% zegt service onbelangrijk te vinden.

Het nakomen van afspraken, meedenken, de tijd nemen, luisteren en het niet opdringen van producten werd het belangrijkst gevonden voor een goede service. De meeste ergernis wordt gewekt door medewerkers of adviseurs die een wachtende klant negeren terwijl ze met een collega staan te kletsen. Eén op de drie ondervraagden klaagde over slechte service.

Onder de hypotheekaanbieders zijn het de assurantietussenpersonen en financiële adviseurs die de meeste lof van klanten oogsten. Hypotheekketens en banken doen het wat minder goed. Fortis zegt de hoogst genoteerde bank te zijn op het gebied van dienstbeleving rondom de aankoop van een huis.

Ook bij makelaarsdiensten speelt dienstbeleving een belangrijke rol in de keuze voor een aanbieder. De makelaar van de verkopende partij wekt in veel gevallen relatief vaak weerstand op.

Bron: Overgeld

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.