Hypotheek aanpassen gedurende looptijd

2 februari 2008

Veel hypotheken zijn slechts bestand tegen scheiding of verhuizing. De nieuwe directeur bij De Hypotheekshop, Ron Bavelaar, wil dat graag veranderen.

,,Ik heb nooit begrepen waarom het profiel van een hypotheekklant 30 jaar blijft bestaan. Mensen veranderen, en dan moet de hypotheek mee kunnen veranderen. Het liefst zonder extra kosten”, aldus Bavelaar (foto).

Een kant-en-klare oplossing om hypotheken, producten met een looptijd van doorgaans dertig jaar, flexibiler te maken heeft Bavelaar niet. ,,Als de financiële situatie van de klant verandert zou er in ieder geval wel een nieuw profiel opgemaakt moeten worden.” Een hoger risicoprofiel zou kunnen leiden tot lagere maandlasten. Als de hypotheek ten minste aangepast kan worden aan de nieuwe situatie. ,,Ik wil graag onderzoeken of daar mogelijkheden voor bestaan”, stelt de nieuwe directeur van De Hypotheekshop, een keten van circa 200 hypotheekadviesbedrijven.

Een hypotheekconstructie kan echter ook barsten door een scheiding of verhuizing. Zelf maakte Bavelaar iets dergelijks jaren terug mee met zijn eigen spaarhypotheek toen hij ging verhuizen. ,,Volgens een bankmedewerker kon ik de hypotheek niet meenemen. Volgens hun eigen folder kon dat echter wel. Dat was een heel gedoe.”

Ook bij andere omstandigheden zoals een scheiding blijkt hoe rigide een hypotheek vaak is. ,,Je zou daarbij kunnen denken aan een soort verzekering die dit soort zaken dekt. Nee, dat zou geen extra kosten voor de klant moeten opleveren “, stelt Bavelaar.

Met dat antwoord distantieert Bavelaar zich van de gretigheid waarmee tussenpersonen in het verleden veranderingen aangrepen om hypotheken over te sluiten of verzekeringen te veranderen. Niet persé omdat dat gunstig was voor de klant, maar omdat zijzelf op de nieuw verkochte producten provisie verdienden. Nu in 2009 tussenpersonen hun provisie aan de klant moeten tonen, wordt deze vorm van provisiejagen erg lastig.

Gezien de incidenten uit het verleden zullen tussenpersonen handenvol werk hebben hun beschadigde imago op te poetsen. Een mooie taak voor Bavelaar, afkomstig uit de reclamebranche. ,,Of dat imago zo slecht is, geloof ik niet” , stelt de kersverse directeur diplomatiek. Het is volgens hem in ieder geval niet de reden dat De Hypotheekshop een reclameman aan het hoofd heeft gezet.

Ook volgens Bavelaar zullen financiële tussenpersonen desalniettemin flink moeten veranderen. Dat is niet alleen een kwestie van de nieuwe wettelijke eisen tot openheid over de beloning, maar noodzakelijk om te kunnen overleven. Meer openheid over de beloningstructuur zal ertoe leiden dat tussenpersonen op hun provisie zullen gaan concurreren. Bavelaar: ,,Om die prijserosie het hoofd te kunnen bieden zul je klanten heel duidelijk moeten maken wat je precies doet voor het advies. Iedere tussenpersoon die bang is voor lagere inkomsten, zegt eigenlijk dat hij niet in staat is zijn toegevoegde waarde aan de klant te tonen. Wij hebben die angst niet

Bron: Overgeld

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.