Hypothekencrisis VS is nu een feit

3 september 2007

Niemand kan nu nog ontkennen dat er geen sprake is van een echte crisis op de Amerikaanse huizenmarkt. President Bush gaat zich er nu zelf mee bemoeien door vooral de sociaal zwakkere huizenbezitters te beschermen.

Concrete maatregelen zijn nog niet bekend, maar dat Bush iets wil gaan doen is voor de financiële markten al voldoende. Het erkennen van het probleem en het werken aan een oplossing is veelal een hausse-motief. Het geeft de beleggers hoop.

Het is alleen te hopen dat Bush zich met zijn noodplan niet beperkt tot de mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen en mogelijk worden gedwongen om hun huis te verlaten. Ook zal er een brug moeten worden geslagen naar de partijen die de handel in schulden niet meer kunnen financieren, maar waarschijnlijk zal dat probleem onder leiding van de centrale banken door de financiële industrie zelf moeten worden opgelost.

Er mag alleen geen relatie worden gelegd met het lichte herstel van de bestedingen van de Amerikaanse consument. In juli stegen die met 0,4 procent, maar economen verwachten dat de toename door de crisis slechts van tijdelijk aard zal zijn.

Bron: Infinance

Gepost in Hypotheek crisis, Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.