Jonge huizenkopers moeten fulltime werken

21 september 2007

Eén op de drie jonge stelletjes die een huis hebben gekocht, moet fulltime werken om de woonlasten op te kunnen hoesten. Voor één op de tien jonge huizenbezitters is dat reden om het krijgen van een kind uit te stellen. Dat concludeert Intomart GFK uit een onderzoek onder ruim zeshonderd huizenkopers tussen de 18 en 35 jaar.

Hoge woonlasten is voor het overgrote deel geen reden bezorgd over de toekomst te zijn: acht op de tien ligt niet wakker van het aflossen van de hypotheek of mogelijke waardedaling van hun huis.

Financieel dienstverlener RVS liet het onderzoek uitvoeren. Tal van vragen werd de huizenkopers voorgelegd. Zo vindt één op de drie hypotheken maar complexe materie. Iets meer dan de helft van de ondervraagden heeft voor een grotendeels aflossingsvrije hypotheek gekozen. Tweederde geeft aan in hun droomhuis te wonen, en ruim de helft hecht veel waarde aan goed contact met de buren.

Bron: De Pers

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.