Lage hypotheekrente

24 oktober 2008

De consument speelt op zeker met zijn hypotheek. Als hij het kopen van een huis al niet uitstelt, dan gaat hij voor de spaarhypotheken. Beleggingshypotheken worden nauwelijks nog verkocht. Rente’s worden tegenwoordig veel langer vastgezet dan tot voor kort.


n 2005 koos nog ongeveer de helft van de klanten voor een hypotheek met een looptijd van vijf jaar of korter. Sinds het uitbreken van de kredietcrisis, halverwege vorig jaar, neemt 75% een rentevast periode van tien jaar of langer, meldt Independer. Ook intermediair de Hypotheekshop zegt de trend te herkenen, zo lezen we in diverse dagbladen.

Veel mensen hebben de rente vastgezet op het moment dat deze omhoog ging, eerder dit jaar. Hypotheekadviseurs buitelen nu over elkaar heen om te roepen dat de hypotheekrente nog altijd historisch laag is, waardoor het ook nu nog loont om een huis te kopen en de rente langjarig vast te zetten. Maar ja, waarom zouden zo ook niet. De eerste hypotheekadviseur die zegt: ”ik zou even wachten met kopen, tot de rente misschien is gedaald,” moet nog geboren worden.

Daarentegen, in de jaren tachtig gingen we over de 13% hypotheekrente. Dan is 6% inderdaad historisch laag.

Maar of u nou gelooft in stijging van de rente op termijn, daling, of het helemaal niet meer weet, schaf in ieder geval een hypotheek aan die u kunt betalen, ook als de rente op moment van verlengen twee tot drie procent hoger zou liggen.

Opmerkelijk genoeg buitelen ook de beursgoeroes over elkaar heen, ditmaal om te roepen dat nu de beurzen laag staan, er aandelen gekocht moeten worden. Feit is echter dat er nauwelijks, ook nu niet, beleggingshypothkeen verkocht worden.

Bron: Overgeld.nl

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.