Nederlandse huizen duurste van Europa

4 oktober 2007

Nederlandse gezinswoningen zijn vorig jaar opnieuw flink in prijs gestegen en blijven zo tot de duurste van Europa behoren. Alleen in Zwitserland, Luxemburg en Ierland moet duidelijk dieper in de portemonnee worden getast om een doorsnee huis aan te schaffen, terwijl deze in onder meer Duitsland, België en met name Zweden nog altijd een stuk goedkoper zijn dan bij ons.

Dat blijkt uit een groot Europees overzicht van makelaarsorganisatie Era, die de huizenprijzen in zeventien landen heeft vergeleken.

Daaruit komt naar voren dat de prijs van een gemiddeld huis in Nederland in 2006 met 7,6% is gestegen tot gemiddeld €241.000 euro, een toename die overigens redelijk in de pas loopt met het gemiddelde in de andere EU-landen. Al is daarbij ook sprake van flinke verschillen. Zo werden de huizen in België 13% duurder tot €175.000 euro en in Duitsland daalden ze juist 0,3% in waarde tot €173.000.

Bron: Over Geld

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.