Ontwikkeling hypotheekrente week 23 (Hypotheekrente flink gestegen)

5 juni 2008

Wie een nieuwe hypotheek wil afsluiten, komt in het gunstigste geval uit op een rente van ruim vijf procent. Het variabele rentetarief loopt bij nagenoeg alle aanbieders richting de vijfenhalf tot zes procent.


De hogere rentepercentages betekent balen voor nieuwkomers op de huizenmarkt. Bovendien hebben veel banken hun financieringsnormen aangescherpt. Ook huisbezitters die hun hypotheek de afgelopen jaren niet langdurig vastzetten en nu moeten verlengen, zijn de klos. Vergeleken met vorig jaar zijn de tarieven gemiddeld met één procent gestegen

“Het heeft alles te maken met de Amerikaanse kredietcrisis. Er is minder vertrouwen. Daardoor is kortstondig geld lenen veel duurder geworden. Door de fiscale aftrek worden de effecten voor de meeste huishoudens gelukkig behoorlijk gedempt,” aldus Hans andre de la Porte van de Vereniging Eigen Huis. Hij adviseert hypotheekaanvragers niet te gemakzuchtig te zijn altijd te onderhandelen bij het sluiten van een nieuwe hypotheek. “Een of twee tiende procent kan er altijd wel vanaf.”

Gepost in Hypotheekrente, Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.