Rabobank gaat hypotheekrente verlagen

10 december 2008

Rabobank staat op het punt zijn hypotheekrentetarieven te verlagen. „Er ligt bij ons een voorstel klaar om de rente met 0,25 procentpunt tot eenderde te verlagen. Ik denk dat ook andere banken zullen meegaan”, aldus bestuursvoorzitter Bert Heemskerk in het tv-programma Pauw & Witteman.

oor de bijstelling van de tarieven zal een hypotheek met een looptijd van tien jaar bij Rabo ongeveer 5,25 procent bedragen en een variabale hypotheek rond de 5 procent, aldus Heemskerk.

Afgelopen vrijdag zei minister Wouter Bos (Financiën) erop te vertrouwen dat banken hun rente naar beneden zullen brengen in reactie op een forse renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB schroefde de rente afgelopen donderdag met 0,75 procentpunt omlaag tot 2,5 procent.

Heemkerk zei niet te verwachten dat banken de rente in dezelfde mate kunnen verlagen als de ECB. Hij wees erop dat Rabobank vooral geld uitleent dat is aangetrokken van spaarders en in mindere mate van de ECB. Op spaargeld worden momenteel hoge rentes betaald van 4 tot 5 procent, aldus Heemskerk. Dat komt volgens hem onder meer omdat prijsvechters actief zijn die gebruik kunnen maken van het garantiestelsel van De Nederlandsche Bank.

Bron: Overgeld

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.