Vraagprijzen woningen dalen flink

5 november 2008

Van bijna 10 procent van de huizen die te koop staan, is de vraagprijs in de laatste vier weken verlaagd. De kortingen zijn gemiddeld 5 procent en lopen op tot 18 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van de huizenwebsite Miljoenhuizen op verzoek van de Volkskrant. De website staan 143.000 Nederlandse woningen. In oktober werden er daarvan ruim 14.000 in prijs verlaagd.

Vooral huizen vanaf 300.000 euro hebben het moeilijk.

De concurrerende woningwebsite Zoekallehuizen, die ook huizenprijzen verzamelt bij makelaars, meldt volgens De Volkskrant vergelijkbare cijfers. In oktober werd van bijna 8 procent van de koophuizen op deze site de prijs verlaagd. Normaal is dat 3 procent. Directeur Gijs den Hollander vreest voor een stagnatie van de huizenmarkt. Hij noemt de prijsverlagingen ‘een voorbode van zware tijden’, aldus de krant.

De NVM meldde een maand geleden de eerste daling (0,3 procent in een kwartaal) van de verkoopprijzen van huizen in 18 jaar.

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.