Waarschuwing voor tekort aan starterswoningen

17 juli 2007

Architecten en aannemers waarschuwen voor een groeiend tekort aan woningen voor starters de komende jaren. Zij noemen de doelstelling van het kabinet om 80 tot 100 duizend nieuwe woningen te realiseren niet reëel.

Dit meldt USP Marketing Consultancy en Bouwkennis maandag op basis van onderzoek.

Twee procent van de architecten verwacht dat er de komende jaren meer starters woningen zullen worden gebouwd. Aannemers zijn nog pessimistischer: geen van de ondervraagde aannemers verwacht meer woningen voor deze doelgroep de komende jaren. En dat terwijl er aan dit woningtype volgens de politiek en de woningmarkt het meest behoefte is.

Starters woningen zijn volgens USP Marketing Consultancy en Bouwkennis woningen met maximaal twee slaapkamers en niet duurder dan 180 duizend euro. Architecten en aannemers verwachten wel dat er duurdere appartementen, meergezinswoningen en woonzorgcomplexen zullen worden gebouwd.

Kabinet

De grootste regeringspartij erkent dat het kabinet meer moet doen om starters op de huizenmarkt tegemoet te komen. Fractievoorzitter Pieter van Geel zei onlangs tijdens het debat over het beleidsprogramma dat dit programma vaak over starters spreekt, ‘maar concrete maatregelen blijven uit’.

Bron: Nu.nl

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.