Woning corporaties mogen starters steunen

1 augustus 2007

Woningcorporaties mogen starters die van hen een woning kopen voortaan financieel tegemoetkomen. Dat maakte het ministerie van Volkshuisvesting vandaag bekend.


Minister voor Wonen en Wijken Ella Vogelaar (PvdA) heeft de regels aangepast die deze steun verboden. Corporaties mogen onder de nieuwe regelgeving een deel van de rentelasten van een hypothecaire lening voor hun rekening nemen.

De maatregel is bedoeld om starters op de woningmarkt een steuntje in de rug te geven, meldt het ministerie. Het deel van de lening dat een woningcorporatie op zich mag nemen, mag niet meer dan twintig procent van de kosten van de woning bedragen. Daarnaast komen alleen mensen voor de steun in aanmerking die een huis van onder de 265 duizend euro kopen.

Een van de taken van woningcorporaties is het stimuleren van eigen woningbezit. De leefbaarheid in wijken zou verbeteren als meer mensen een eigen huis bezitten. De overheid draagt zelf door middel van onder meer koopsubsidie bij aan het bevorderen van eigen woningbezit.

Bron: starters-hypotheek.info

Gepost in Nieuws |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.