Wat kan ik lenen?

27 april 2008

Er worden per jaar circa 200.000 huizen verkocht. Ieder jaar verhuist ongeveer 7% van de mensen naar een andere koopwoning. U verhuist dus gemiddeld na veertien jaar. Mensen met een huurwoning verhuizen vaker, gemiddeld na twaalf jaar.

De meeste mensen weten dus wel hoe ze een huis kopen. Ze gaan naar de bank, vaak al met de verkoopbrochure in de hand. Deze willen we. Kunt u de financiering regelen?

Het is goed om al vóór de huizenjacht te weten hoeveel u kunt lenen. Banken kijken naar het inkomen. Iemand met een jaarsalaris van € 20.000 mag 4,3 keer zijn inkomen lenen en iemand met € 80.000 krijgt een hypotheek van 5,8 keer het inkomen. Als zijn partner ook geld verdient, wordt dat inkomen ook meegerekend. Het salaris van de meest verdienende telt het zwaarst. Zo kunnen partners met elk “40.000 veel minder lenen dan de alleenverdiener die € 80.000 per jaar verdient. Zij krijgen € 85.000 minder hypotheek, volgens de gedragscode voor hypotheekadviseurs.

Bron: Overgeld

Gepost in Tips |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.