Kom ik door dalende koersen in de problemen met mijn beleggings hypotheek?

13 augustus 2007

Nee, dat komt u niet. Over het algemeen hebben beleggingshypotheken een langere looptijd. Analisten verwachten dan ook dat de dip die alle beurzen nu maken, tijdelijk is. De schade wordt dan later weer hersteld.

Beleggingshypotheken hebben bovendien vaak een conservatieve portefeuille, stelt Bas Millenaar, commercieel directeur van De Hypotheker. “Die zouden minder gevoelig moeten zijn, al kan ik niet beoordelen in hoeverre ze nu beter presteren dan de markt.” Bij Millenaar zijn nog geen klanten geweest die in paniek waren en hun beleggingshypotheek wilden verkopen. ” Ik zou ze dat ook afraden: als je geschoren wordt moet je stilzitten.”

Sinds het woekerpolisschandaal zijn mensen sowieso niet snel geneigd een beleggingshypotheek af te sluiten. „Voor nieuwe hypotheken geldt sowieso dat mensen al minder geneigd zijn om beleggingshypotheken te nemen na alle woekerpolisverhalen”, zegt Millenaar. “Wij verkopen 10 spaarhypotheken tegen 1 beleggingshypotheek. Dat raden we mensen ook aan: waarom zou je risico’s nemen met je huis, zorg gewoon dat je rustig kan slapen.”

Bron: Overgeld.nl

Gepost in Veel gestelde vragen |

Laat een reactie achter

Opgelet: Uw reactie moet goedgekeurd worden, dus kan het even duren voor hij zichtbaar wordt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te versturen.